Buzdo

 Prema sjedištu HR pravopisa

 Buzdo

Pravila Rječnik Pojmovnik

 Knox - HR


   Uvodna riječPoštovani čitatelji,

dobro došli na stranice Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Prijedlog o izradi pravopisa prihvaćen je u lipnju 2012. godine na sjednici Znanstvenoga vijeća, a njegova radna inačica upućena je u jednomjesečnu javnu raspravu 15. travnja 2013. godine. U nju se uključilo više od 400 jezikoslovaca, stručnjaka raznih profila i zainteresiranih govornika hrvatskoga jezika s brojnim prijedlozima i primjedbama.

Na izvanrednoj sjednici Znanstvenoga vijeća Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje održanoj 4. lipnja 2013. godine, nakon izmjena koje su rezultat javne rasprave, zaključeno je da se ovaj pravopisni tekst predstavi javnosti i preda na uporabu svim govornicima hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i diljem svijeta.

Pozivamo vas da se koristite Hrvatskim pravopisom, da čitate pravopisni tekst i pravopisni rječnik te da svojim prijedlozima i komentarima doprinesete tomu da Hrvatski pravopis svakim danom bude što bolji, a rječnik što sadržajniji. Svoje prijedloge, komentare i upite možete, kao i dosad, slati na e-adresu pravopis@ihjj.hr.

Nadamo se da ćete se svakodnevno služiti pravopisnim pravilima, rječnikom i pojmovnikom kao pouzdanim izvorima za rješavanje pravopisnih dvojba te da će vam biti korisni. Hrvatski pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje pisan je za vas te vam ga s radošću predajemo na uporabu.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje iStripper

Opaska autora sjedišta 'Buzdo': U izradu Hrvatskog pravopisa definitivno je uložen veliki trud, ali konzistentnosti prikazanih sadržaja na web-u nedostaje potpun popis spojnica na pojedinim stranicama i ispravan slijed spojnica pri slijednom pregledavanju stranica (prethodno-sljedeće) što može dovesti u zabunu čitatelja. Stoga je samo za potrebe autora napisana i postavljena na sjedište 'Buzdo' pojednostavljena verzija sadržaja za originalne stranice 'Pravila' i 'Pojmovnik' na način da su im pripadni sadržaji objedinjeni na jednoj jedistvenoj stranici te stoga nemaju dopunska objašnjenja. Stranica 'Rječnik' na ovom sjedištu samo je ilustracija mogućnosti sjedišta Hrvatskog pravopisa. Preporuka je koristiti originalne sadržaje, prema kojima vodi spojnica - slika u vrhu stranice. Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje napravio je vrlo dobar uradak, javno raspoloživ svima, a osobito koristan učenicima i studentima.

 Lovense

Citiranje ove stranice:
Radić, Drago. " Informatika " Split-Hrvatska.
{Datum pristupa}. <https://www.buzdo.com/1pravopis/index.html>.
Copyright © by Drago Radić. Sva prava pridržana. | Odgovornost
 Početak
 Vrh  Buzdo