Buzdo

Građevinska čestica 'Opuzen I'

 Go to English page


 iStripper

Prodaje se građevinska čestica 2724 / Opuzen I, prikazana na narednim slikama. Za prodaju građevinske čestice zadužena je agencija 'Opus Nekretnine', te se u smislu kupnje treba javiti njima. Čestica se nalazi u građevinskom području i ne plavi (iznad je nivoa rijeke Neretve). Ono što česticu čini osobitom je TUMBIN (prolaz ispod ceste do rijeke) kroz koji se mogu provući dvije cijevi za dovod vode iz rijeke i odvod vode s zemljišta. Prednost navedenog je što se dolazna voda može podijeliti i više grana te se može izraditi po granama; filtrirani dovod vode, toplotna pumpa koja koristi dubinsku temperaturu zemlje za zagrijavanje dolazne vode za pranje vozila ili podno grijanje, vatrogasna pumpa i instalacija ili za neku drugu namjenu; nema troška za zagrijavanje vode, osim za struju pumpi za vodu. Uz regulator miješanja tople i hladne dolazne vode može se postići temperatura vode kakva se želi. Pošto se radi o malim gospodarskim projektima moguće je i zatražiti bezpovratno subfinanciranje kod Europskih fondova, osobito glede ugradnje solarnih panela (e.on) glede uštede energije. Uz dovoljno panela moguće je pokriti gotovo svu potrošnju električne energije, 'vračati' višak energije te platiti znatno manje potrošnju električne energije, pa čak i zaraditi. Savjetujte se besplatno sa stručnjacima iz e.on distributera električne energije. Smanjujete potrošnju energenata i iznos režija, a ujedno čuvate okoliš.

 Čestica 2724
Slika 1. Građevinska čestica 2724.

Naredna slika prikazuje originalni zapis iz katastra. Ako se pogleda na stranice katastra pod 'Opuzen I' evidentno je da je čestica potpuno 'čiste', te nema nikakvih zakonskih zapreka glede prodaje.

 Katastarski izvod za 'Opuzen I'
Slika 2. Izvod iz katastra.

Katastarska čestica ima slijedeću značajnu osobitost: prilično je pravilnog oblika, što je čini vrlo pogodnom za bilo kakvu vrstu gradnje. Naredna slika prikazuje satelitski snimak zemljišta.

 Satelitska snimka čestice
Slika 3. Satelitska snimka čestice.

Pomoću programske potpore 'Google Earth' zainteresirani mogu pregledati česticu s onoliko podataka koliko je omogućilo Google-evo vozilo prilikom snimanja terena.

 Čestica preko 'Google Earth'
Slika 4. Slika čestice preko 'Google Earth' s visoka.

Trenutno su na zemljištu zasađene i uzgojene stabljike mandarina, kako je prikazano na narednoj slici.

 Nasad mandarina na čestici
Slika 5. Slika čestice preko 'Google Earth' sa strane.

Na čestici moguće je izgraditi vrlo različite vrste objekata kako prikazuju naredni primjeri.

Čestica
  • Veleprodajno skladište koje može izad skladišta istovremeno prihvatiti dva šlepera robe. Može imati i maloprodajnu trgovinu u pročelju prema cesti.

  • Bezinska postaja sa sustavom za pranje vozila toplom vodom, tipa samoposluga. Opskrbljena s punjačima akumulatora za električna vozila. Do strujnih punjača je mali restorančić da vlasnici električnih vozila mogu predahnit.

  • Ugodni restoran s parkiralištem za vozila gostiju uz proširivu tendu, te prikladnu fontanu, ili veliki akvarij s ribama uz stalnu izmjenu vode i regulaciju toplote. U sklopu restorana je zasebna velika prostorija za svadbe + glazbu, + disko, a može poslužiti i za kongresna zbivanja.

  • Malo hotelsko zdanje s garažama za vozila gostiju u prizemlju, te bazenom za djecu i odrasle uz toplu vodu bazena. Naravno, treba imati zaseban dnevni boravak za djecu (igračke) i odrasle (biljar) ako je nevrijeme, a ni blagovaonica se ne smije izostaviti.
Slika 6. Moguća uporaba čestice.                

Vlasnici građevinske čestice nemaju interesa upustiti se u nekavu investiciju jer su u poznim godinama. Osim toga čestica će dobiti na cijeni ako se bude širila postojeća cesta, a cijena će biti sve veća kako vrijeme prolazi. Navedena prodajna cijena u ovom trenutku je najniži prosjek za navedeno područje, što znači da se može ubrzo preprodati i zaraditi, ali ako ne bude zainteresiranih kupaca česticom će upravljati nasljednici. Zainteresirani kupci se mogu javiti službenom zastupniku vlasnika čestice - 'Opus Nekretnine' ; Ul. kneza Domagoja 14 , 20350 Metković , Croatia ; telefon : (+385) 91 356 0698, te poslati svoju ponudu preko stranica zastupnika ili klikom na sličicu pisma:  Posta